➁ REALITY CHECK (Denis Bolborea, 40’’)

Salut, sunt Denis! În timp ce citești acest text, auzi de fapt vocea mea. Sau e vocea ta?                               Încearcă să țipi. Acum șoptește________________ Care e intensitatea vocii din mintea ta? Imaginează-ți cum ai putea să o întinzi în spațiu. Coloana sonoră e permanent prezentă, dar felul în care ascultăm e intermitent. Putem oare reorchestra discursul orașului? Putem recicla zgomotul care ne înconjoară, dându-i o altă dimensiune?

Uneori, privirea nu ajunge mai departe de gene și zgomotul interior depășește volumul orașului. Informația continuă să circule, indiferentă la nepăsarea noastră. Acumulăm, propagăm, transformăm.

Tu ce fel de undă ești?

 

Denis Bolborea | BIO

A studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking) si a castigat de-a lungul anilor multe premii, atat in Romania cat si in Europa. In 2009 a participat la ”Dansez pentru tine”, facand mai apoi parte din echipa. aceasta experiența i-a adus un numar mare de colaborari in televiziune (X-factor, Eurovision) si l-a determinat sa-si imbunatațeasca tehnica de dans. In 2013 a absolvit Universitatea Naționala de arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializandu-se in Arta Coregrafica. La gala de absolvire a obținut Premiul pentru cel mai bun interpret in lucrarea ”Ce a mai ramas”, producție care a castigat ALT – Concurs Național de Coregrafie 2013. In cadrul aceluiasi concurs a prezentat propria sa producție, Sound Alchemy, in care exploreaza relația dintre muzica, dans si emoție. Ca performer, combina dansul contemporan cu experiența de dansator urban. Este interesat de relația dintre voce si corp pentru ca se dezvolta, in paralel, ca beatboxer/solist vocal. A dezvoltat o abilitate unica de a canta si compune live, si a ajuns printre finalistii de la emisiunea Romanii au talent. Dezvolta proiectul independent DENIS, face parte din grupul vocal a capella Blue Noise si participa ca sound designer in diferite productii. In colaborare cu inginerul de sunet Mara Maracinescu, lanseaza in 2016 proiectul Ear to Bucharest finanțat de ARCUB, in cadrul candidaturii Bucuresti 2021_Orasul in-Vizibil. Prin intervenții in spațiul public, performance-uri si instalații ce se folosesc de sunete inregistrate si emise live din cartiere, cei doi isi propun sa reconecteze bucurestenii cu orasul, folosindu-se de mediul sonor. Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance (tangajdance.com), unde integreaza cele doua abilitați, colaborand ca performer in productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, ”Counterbody” si ca sound designer in “0002 | Birdville” si ”0003 | Aftertaste”. In 2017 colaboreaza cu Cristina Lilienfeld pentru realizarea spectacolului ”Moving Fields”, iar in 2018 are un rol fundamental in cele doua proiecte coordonate de Indie Box si cofinantate de AFCN: creeaza solo-ul performativ “Reality Check”, integrat in Singing Bodies’ Trilogy dezvoltata alături de coregrafele Valentina de Piante și Alexandra Bălășoiu, fiind sound designer-ul tuturor celor trei creații. Alături de trupa acappella Blue Noise participa la procesul de creatie si prezentare a albumului Portrait, lansat la Bucuresti, Sibiu, Ploiesti si Timisoara.

CREDITE:

Concept și interpretare: Denis Bolborea
Videoproiectii: Cozlac Andrei
Foto-video: Lavinia Pollak
Sound design: Denis Bolborea
Light design si grafica: Hermina Stanciulescu

Producător: Indie Box
Co-producător: Linotip – Centru Independent Coregrafic
Parteneri: Asociația casa PLAI, Asociația Reactor de creație și experiment, Asociația Culturală și de Tineret Moira, Museum of Senses.
Parteneri media: Life.ro, Ceașca de Cultură.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

   ➁ REALITY CHECK (Denis Bolborea, 40’’) Salut, sunt Denis! În timp ce citești acest text, auzi de fapt vocea mea. Sau e vocea ta?                               Încearcă să țipi. Acum șoptește________________ Care e intensitatea vocii din mintea ta? Imaginează-ți cum ai putea să o întinzi în spațiu. Coloana sonoră e permanent prezentă, dar felul în […]