Ce este INDIE BOX

Indie Box este o inițiativă a performerilor Alexandra Bălășoiu și Denis Bolborea care își propun să creeze o serie de proiecte menite să crească gradul de conștientizare și independență a publicului larg în raport cu modelele și ideile preconcepute ale societății contemporane. O ‘cutie’ cu proiecte independente, Indie Box activează în domeniul performance-ului contemporan, fiind în directă legătură cu o gamă largă de domenii printre care antropologia, arhitectura, urbanismul, psihologia și educația.

Activitatea Indie Box a evoluat organic în ultimii ani, pornind de la un proiect de cartare sonoră a Bucurestiului inițiat în 2016, trecând apoi prin experiențe de cercetare și intervenție culturală în spațiul public în 2017, în același timp testând permanent un concept alternativ de cursuri de dans contemporan și explorând relația dintre corp și voce. În noiembrie 2018 Indie Box a finalizat primele două proiecte de producție, co-finanțate de AFCN, care au avut ca rezultate principale trei producții coregrafice solo reunite sub forma unei trilogii și un concert ce a lansat primul album original de muzică a cappella din România al grupului vocal Blue Noise. In 2019, s-a conturat  proiectul muzical IMU, născut dintr-un schimb interdisciplinar între Ana-Cristina Leonte și Denis Bolborea și avand ca rezultat trei producții înrudite: un spectacol în doi si două spectacole solo izvorâte din performance-ul colectiv, având ca motor de căutare revenirea la scopul primordial de comuniune prin ritual, în care muzica și dansul sunt nedespărțite. Proiectele „Singing Bodies”, „Laboratorul de Voci” și „I am you” au fost itinerate în Cluj, Timișoara, Brașov, Sfântu Gheorghe, Ploiești, Sibiu, Suceava și Iași, având ca scop prezentarea produselor finale și deschiderea proceselor de creație către publicul local prin organizarea unor ateliere de muzică și mișcare. În 2020 pregătim un eveniment internațional dedicat produselor muzicale create exclusiv prin intermediul vocii, în cadrul căruia lansăm și un album cu muzica originală.

În conceperea și derularea proiectelor propuse, punem accent pe trasarea unor procese de cercetare și creație inovatoare, aflându-ne într-o căutare continuă a unor legături cât mai organice între produsele artistice și mediul cărora acestora li se adresează și pe care le reflectă.

Alexandra și Denis

Alexandra Bălășoiu este un performer/coregraf stabilit în București, cu experiență de lucru în conceperea și implementarea de proiecte culturale, fiind responsabilă de principalele programe și proiecte desfășurate de Indie Box. În prezent, lucrează artistic în relație cu sănătatea mentală și percepția socială asupra nebuniei. Este co-director artistic al AREAL – spatiu pentru dezvoltare coregrafică (http://www.arealcolectiv.ro/).

Denis-Ștefan Bolborea este performer, coregraf si sound designer. Il preocupă relația dintre voce și corp, se dezvoltă în paralel ca solist vocal și beatboxer, și se implică în diverse proiecte în care se plasează la intersecția dintre aceste roluri.
În prezent dezvoltă platforma BLIP (Beatbox and Looping International Platform) și proiectul solo KABLAT, în cadrul căruia încorporează un setup de live looping și procesoare vocale.

 

Colaboratori

În proiectele dezvoltate până în prezent, am atras lângă noi oameni cu viziuni și dorințe comune, care au influențat puternic proiectele cărora s-au alăturat.

Konrad Mihat

Valentina De Piante

Loredana Larionescu

Gabriel Durlan

Alexandros Raptis

Andrei Cozlac

AC Leonte

Silvia Niculae

Oana Baluta

Teodora Morosanu

Diana Spiridon

Cristina Ispas

Mara Maracinescu

Virginia Negru

Catrinel Catana

Parteneri

Pe acest drum, multe dintre proiecte s-au bucurat de găzduirea și sprijinul logistic al partenerilor noștri instituționali, alături de care am reușit uneori să construim proiecte colective de prezentare și educație.

Parteneri Media

Finanțatori