Ce este INDIE BOX
Indie Box este o inițiativă a performerilor Alexandra Bălășoiu și Denis Bolborea care își propun să creeze o serie de proiecte menite să crească gradul de conștientizare și independență a publicului larg în raport cu modelele și ideile preconcepute ale societății contemporane. O ‘cutie’ cu proiecte independente, Indie Box activează în domeniul performance-ului contemporan, fiind în directă legătură cu o gamă largă de domenii printre care antropologia, arhitectura, urbanismul, psihologia și educația.
Activitatea Indie Box a evoluat organic în ultimii ani, pornind de la un proiect de cartare sonoră a Bucurestiului inițiat în 2016, trecând apoi prin experiențe de cercetare și intervenție culturală în spațiul public în 2017, în același timp testând permanent un concept alternativ de cursuri de dans contemporan și explorând relația dintre corp și voce. În noiembrie 2018 Indie Box a finalizat primele două proiecte de producție, co-finanțate de AFCN, care au avut ca rezultate principale trei producții coregrafice solo reunite sub forma unei trilogii și un concert ce a lansat primul album original de muzică a cappella din România al grupului vocal Blue Noise. In 2019, s-a conturat proiectul muzical IMU, născut dintr-un schimb interdisciplinar între Ana-Cristina Leonte și Denis Bolborea și avand ca rezultat trei producții înrudite: un spectacol în doi si două spectacole solo izvorâte din performance-ul colectiv, având ca motor de căutare revenirea la scopul primordial de comuniune prin ritual, în care muzica și dansul sunt nedespărțite. Proiectele „Singing Bodies”, „Laboratorul de Voci” și „I am you” au fost itinerate în Cluj, Timișoara, Brașov, Sfântu Gheorghe, Ploiești, Sibiu, Suceava și Iași, având ca scop prezentarea produselor finale și deschiderea proceselor de creație către publicul local prin organizarea unor ateliere de muzică și mișcare. În 2020 pregătim un eveniment internațional dedicat produselor muzicale create exclusiv prin intermediul vocii, în cadrul căruia lansăm și un album cu muzica originală.
În conceperea și derularea proiectelor propuse, punem accent pe trasarea unor procese de cercetare și creație inovatoare, aflându-ne într-o căutare continuă a unor legături cât mai organice între produsele artistice și mediul cărora acestora li se adresează și pe care le reflectă.