[m]others propune un spațiu comun de joacă, creație și reflecție în care învățăm să privim realitatea cu ochii relaxați, dar implicați ai copilăriei.
[m]others propune un spațiu individual pentru fiecare, în care întrebările, emoțiile și nevoile sunt întâlnite cu blândețe și acceptare.
[m]others propune un demers de integrare a nevoilor părintelui în modalitatea în care sunt construite spațiile sociale.
Visez la o utopie, în care conceptul continuum e integrat în realitatea noastră socială.
Nu putem fugi suficient de tare încât să lăsăm în urmă fricile și neajunsurile unei societăți îndepărtate de natură, nu ne putem plasa doar cu puterea minții într-o lume în care lăsăm copiii să exploreze cu libertate pe marginea prăpastiei, printre unelte cu tăișuri ascuțite sau aproape de lupi.
Dar ne putem folosi inteligența, creativitatea și voința pentru a construi spații care ne întâmpină de aici, de unde suntem, care ne iau cu toate fricile la pachet, acoperă pentru liniștirea noastră prizele și colțurile lumii, și ne iau de mână cu tandrețe. Uneori ne ghidează cu voci calde, în explorarea unui necunoscut spumos, înflăcărat sau rece. Uneori doar ne lasă să fim, eliberați de grija celui de lângă noi.
Visez, prin urmare la spații care iau în considerare:
- un părinte care vrea să lucreze, și are un copil în grijă
- un părinte care vrea să-i ofere copilului experiențe diverse, fără să se pună pe sine pe pauză
- un părinte care vrea să experimenteze, să crească, nu să aștepte
- un părinte care vrea să construiască cu copilul său o relație complexă și nu doar o organizare de vieți paralele care se trag reciproc în direcții diferite
Un proiect Indie Box. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.