feedback of their heart

Confuzia. Ca asumare a unui spațiu potențial în care răspunsurile nu sunt încă formulate, dar posibilitățile sunt infinite.

Cred ca acceptarea și observarea confuziei este esentiala atat in formularea structurilor sociale, cat si a manifestarilor artistice. O educatie bazata pe intrebari, nu pe raspunsuri. Un proces de invatare bazat pe descoperire, nu pe imprimare. De ce credem ca noi stim mai bine ce au altii nevoie? De unde stim ca nevoile noastre sunt si ale lor si mai ales ca nevoi de acum sau de ieri vor fi valide in viitor? De ce sa nu ne raportam la prezent? De ce sa nu ne raportam la fiecare individ in parte?

Linistea. Crearea unor spatii de ascultare a sinelui.

Actiunea. Crearea unor spatii de actiune libera, de zbor

Imaginatia. Crearea unor spatii de zbor al gandului

Valoarea intrinseca si inerenta. Valoarea sinelui ca atare. Valoarea actiunilor pe care le face. Motivatia actiunilor.

Impactul imens al educatorului. Spatiul interior propriu modeleaza spatiul interior al celuilalt. Spatii interioare in relatie in loc de modele rigide in contradictie

Dizabilitatea cea mai mare este aceea de a fi considerat lipsit de abilitate. De a fi convins ca esti inferior, neputincios, dezvantajat. Avem cu totii nevoie de abilitatea de a vedea in orice contradictie/contra/opozitie un spatiu de dezvoltare.

=> >  Ideea de a visa la un alt model de scoala, la ore ce pot fi introduse in programa… Fantezie pura!!

=>>> Exercitiul cu imaginarea  corpului in miscare

Du-te într-un loc care te face să te simți bine și imaginează-ți că te-ai putea mișca oricum. Vizualizează corpul în spațiu, în mișcare, în relație cu obiectele și persoanele care îl ocupă. Orice e posibil.

  1. Cum ai descrie ceea ce ți-ai imaginat? (5 cuvinte)
  2. Cum te face să te simți? (min. 1 emotie)
  3. Care sunt acțiunile care se întâmplă? Ce face corpul tau? (verbe)
  4. Poți să identifici sursa imaginației tale? Este o dorinta, o nevoie, un model imprimat din alte lucruri pe care le-ai vazut?
  5. Cum crezi ca ar arata ceea ce ai vazut?
  6. Crezi ca e posibil? Daca nu, ce te impiedica? Ce crezi ca ar trebui schimbat la tine? Ce ar trebui schimbat la mediu?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *