Deschidem cutia

Nouă ne place să spunem că Indie Box este o cutie cu proiecte independente, în care punem ceea ce nu încape în alte cutii. Conceptul e în sine o întâlnire între două idei aparent opuse: libertate și organizare. Noi credem ca e nevoie de ambele. Să ne organizăm creativ și să trăim curajos. Avem nevoie de spații, grupuri și conexte în care să ne explorăm libertatea de gândire. Și visăm ca într-o zi ele să devină norma, nu excepția.

Am lansat indiebox.ro pentru că avem convingerea că ceea ce facem contează și poate produce schimbare. Ne adresăm tuturor: mici și mari, profesioniști și amatori, pragmatici și visători. Începem cu FLOWPRINTS – ateliere de dans contemporan, pentru că experiența noastră personală și profesională ne-a convins că mișcarea este un puternic instrument de cunoaștere și transformare. Noi credem că prin mișcare devenim ceea ce avem nevoia sau dorința sau potențialul de a fi.

Flowprints înseamnă 4 ateliere de dans contemporan care abordează mișcarea din 4 perspective diferite. Ele se numesc breathing body, playful body, singing body și speaking body. Sunt inspirate din 4 acțiuni obișnuite, dar asta nu înseamnă că ceea ce vom face practic va fi să respirăm, să ne jucăm, să cântăm și să povestim. Este vorba mai degrabă de o poziționare într-o stare mentală precisă din care poți crea și descoperi lucruri despre tine și lumea în care trăiești. Știm că poate suna complicat și că dansul contemporan pare uneori inaccesibil, dar ceea ce propunem noi este de fapt foarte simplu: avem corpuri care respiră, cărora le place să se joace, să cânte și să danseze și care au nevoie să se exprime. Cu libertate, curaj și naturalețe.

Structurate acum teoretic, cele patru concepte au luat naștere din practica noastră personală, ca performeri, coregrafi și pedagogi, și urmăresc o linie a nevoilor, dorințelor și potențialelor pe care noi le-am sesizat. Mișcarea se află în centrul propunerilor noastre, așa că atelierele vor fi foarte dinamice. Vom porni de la intenție și vom descoperi, pas cu pas, cum aceasta ne structurează corpurile și interacțiunile.

Propunem corpuri istețe si îndrăznețe. Iar daca e să intram în zona mai teoretică, vorbim de fapt de o gândire corporală. Un corp care simte, gândește și comunică ca întreg. În care nu ne mai separăm acțiunile de dorințele și nevoile noastre naturale.

Pentru noi, dansul contemporan este, înainte de toate, o metodă de autocunoaștere și dezvoltare personală și vrem să îl aducem mai aproape de existența cotidiană, să îl scoatem puțin din ariile estetice sau conceptuale și să îl abordăm cu naturalețe. Pentru că avem nevoie de corpuri relaxate și îndrăznețe  pe care sa le luam cu noi dincolo de sala de dans: pe stradă, la birou, la guvern, în dialogurile cu prietenii sau partenerii de afaceri. În lumea în care traim, încărcată de infomații și descoperiri fabuloase în toate domeniile, trebuie să mergem mai departe de simpla idee „minte sănătoasă în corp sănătos”. Există un transfer foarte fluid de informații între ceea ce experimentăm în sala de dans, poveștile pe care ni le spunem zilnic și  viața pe care o trăim. Pentru unii dansul contemporan poate părea un hobby sau arta, în general – un moft, dar există schimbări reale pe care diverse practici artistice le produc: în minte, corp și implicit în societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *