DANSTOPIC LETTER#7

Salutare ție, cel care urmează să intre în flow,

De ceva timp încoace, mă frământă întebări legate de rostul fiecăruia dintre noi în peisaj. Cum putem deveni utili prin munca noastră nepalpabilă, unor oameni care au nevoie în primul rând de ceva palpabil? Cum ne integrăm în acest context în care noi știm că putem influența trăiri , putem mișca minți , putem redefini limitele înțelegerii și ale deschiderii? Cum folosim cheia răbdării pentru a nu ne opri?

Îmi plac proiectele unde oameni diferiți iau contact cu arta, sub diferite forme, în diferite locuri. De preferat afară, în aer liber, în drumul lor către o altă zi obișnuită sau la finalul uneia. De preferat cât mai des, cât mai divers. În cazul dansului, este util ca oamenii să vadă corpuri dansând în locuri în care nu se așteaptă. Să existe elementul supriză, emoția întâlnirii cu ei înșiși și cu ceilalți. Să învețe că este ok să dansezi ca formă de manifestare, nu numai sub ”protecția” unui club, a unei beri, etc. Nu ești nebun dacă dansezi, ci te exprimi pentru ca și ei să aibă curajul să o facă.Dansezi pentru că este un limbaj prin care poți comunica. E normal să îți placă sau nu. Important e să ai posibilitatea să vezi. Să ai acces.

”CUM?”, ”PENTRU CINE?” și ”DE CE?”te ajută să intri în flow.

Unde greșim atunci când lucrurile ies sub nivelul așteptărilor noastre, cum îmbrățișăm ”eșecul” și îl transformăm într-o resursă? Cum privim o ”reușită” cu ochii limpezi ai realității pe termen scurt. mediu sau lung? Ce înseamnă sub și peste așteptări?

Încep să cred tot mai mult în necesitatea folosirii unui creier de tânăr entrepreneur, conectat, pasionat , rațional, atent la cântarirea corectă a oportunităților și fanteziilor. Eu am nevoie de asta atunci când îmi creionez planurile. Am nevoie să mă desprind de pura- întâmplare pentru a anihila ceea ce înseamnă dezamăgire ulterioară. Atunci când (mai apare). Și apare. Apare hrănită de mine sau de alții, apare hranită de un context sau spontan, apare ambalată în frică. Existența lui ”Keep it cool” este condiționată de acest creier rațional, educat și experimentat. Iar experiența se naște (la început) cu picioare de căprioară. Fragilă, cutezătoare și pregătită pentru un mediu cu infinite probabilități.

Dar corpul? Corpul trebuie lăsat să simtă viața pulsând în el ACUM, AICI sau ACOLO. Corpul este o bogăție de șanse, posibilități și emoții. Corpul este termometrul fiecăruia dintre noi. El dă acceptul și ridică semnalul de alarmă la toate alegerile noastre.

 

Lasă-l să te introducă în flow.

 

În 2021, mai mulți coregrafi au povestit și au trimis mai departe colegilor lor întrebări despre corp, pandemie și locul/sensul dansului pentru ei, sub forma unor scrisori anonime.

Fiecare scrisoare a servit drept inspirație pentru un ilustrator, în crearea unei animații augmentate, pe parcursul atelierelor DANSTOPIC din primăvară, călătorie ghidată de Skeptic Dog Animation și Interfața Umană.

Animația Scrisorii #7 a fost creată de Maria Dombrov și poate fi descoperită prin aplicația Artivive.
Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.artivive
Apple Store:
https://itunes.apple.com/us/app/artivive/id1188737494?mt=8

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *