Călătorie cu mașina de Alexandra Bălășoiu

Sunt un corp viu, se misca in mine mii de lucruri, si totusi toata stau pe loc. Ma duc inainte intr-o cutie inteligenta, compusa de oameni preocupati de progres, inovatie si depasire a recordurilor. Ma intreb daca o sa reusesc sa ajung deodata cu mine. Sa ma parchez in prezent, sa-mi inchid pleopele si … sa mor?

Mi-e frica de drumurile astea drepte, de la marginea campului. Se merge pe ele cu o viteza prea mare ca sa apuci sa auzi vreo pasare sau vreun gand. Fug toate si tipa toate. Inclusiv vantul. Nici macar el nu mai apuca sa mangaie un obraz. Izbeste palma si rasfira degetele, imi imprastie gandurile pe campul asta pustiu incat pot sa uit de mine si de destinatie. Oile alea nu sunt gandurile mele, caci ele merg impreuna. Gandurile mele nu fac asa, si nu sunt toate albe si doar uneori sunt pufoase. Ele nici nu respira deobiceincaci sunt moarte, citite dintr-o carte de educatie civica de clasa a IV-a si scrise acum intr-un volum de proza scurta.

Pe cate drumuri e nevoie sa mergi inainte sa construiesti unul?

Sa simti asfaltul, iarba, nisipul, pietrele in talpile tale goale, in cizme, in papuci. Apoi sa te afunzi in namol, sa sari in balti si sa te stropesti pe fata. Sa-i zambesti unei necunoscute, sa o iei de mana si sa faceti o plimbare pe faleza. Apoi poti sa-i povestesti despre drumul tau, care e diferit si nou si inovator si in alte culori. Drumul tau care miroase a vin, caci strugurii se calca singuri, se rostogolesc din camp pe strada. Nici strugurii aia nu sunt gandurile mele, caci ele nu stau ciorchine ci le place sa se distanteze. Cum oare creez eu realitatea asta daca gandurile mele nu se vad nicaieri?

Articolul a fost scris ca parte a procesului de lucru din cadrul [ship of fools]. Un proiect Indie Box co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *