Certitudinea viscerală a unei lumi false – text de Cătălin Diaconu

Sunt eu, în mijloc, și peste mine cad umbrele celorlalte corpuri. Mă îndoiesc de faptul că ele sunt locuite de persoane. De persoane adevărate, la fel ca mine.

Îndoiala se transformă într-o certitudine viscerală. Acele obiecte mișcătoare, atât de asemănătoare mie sunt complet goale de conținut uman, de intelect sau conștiință. Nimic din ființa mea nu se îndoiește.

Cu toate astea suntem atât de asemănători. E o contradicție între asemănarea dintre noi și convingerea că ei nu sunt reali.

Încep să mă îndoiesc și de mine. sunt ei niște năluci în capul meu? Exist doar eu și din cauza singurătății am umplut spațiul și timpul cu alte creaturi, imitații aproape reușite? Sau dimpotrivă? Eu sunt o copie, o nălucă, în lumea altei creaturi. In visul ei.

Text de Cătălin Diaconu, scris ca parte a procesului de lucru din cadrul [ship of fools]. Un proiect Indie Box co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *