Danstopic360

FIlmul 𝗗𝗔𝗡𝗦𝗧𝗢𝗣𝗜𝗖𝟯𝟲𝟬 expune experiența unei interogații aduse dansului și sugerează pentru public o cale de acces către propriul corp. Procesul de lucru ghidat de Alexandra Bălășoiu și Loredana Larionescu a pornit de la seria de interviuri Danstopic Vlog, sesiunile individuale de antrenament cu invitații și seria de scrisori augmentate vizual, Danstopic Letters.

În acest demers, Simona Dabija a acumulat fragmente de intenții, percepții și dorințe, pe care le-a filtrat prin propria experiență, observând rezonanța lor în propriul corp. S-a născut astfel un dans al tuturor corpurilor, un protest al corpului viu, deopotrivă conținător și expresiv.

 

După vizionarea filmului, îți recomandăm să îți acorzi 15 minute de intimitate. Ia cu tine câteva foi și culori, folosește propunerea noastră muzicală, și dă-ți voie să explorezi prezentul.

Alege o culoare.

Închide ochii, respiră și observă unde o găsești în corpul tău.

Poate o vezi pe un mușchi, un os, pe o bucată de piele. 

Sau poate o parte a corpului doar îți șoptește subtil că vrea să fie văzută. 

Așeaz-o cu grijă pe o bucată de hârtie și trasează-i limitele, folosind culoarea pe care ai ales-o.

Privește-o apoi cu blândețe și observă dacă apar gânduri pe care vrei să le capturezi în cuvinte.

Dă-ți voie să observi dorințele corpului tău de astăzi. Vrea să se întindă, vrea să fugă, vrea să se cuibărească?

Joacă-te între observație, mișcare, desen, scris și nu te grăbi să te întorci la tine așa cum credeai că te cunoști când ai început.

Lasă dansul să te transforme și să te arate!

“Dacă simți un exces de informații și gânduri, scutură-le. Lasă-le să explodeze prin oase. Prin mușchi. Prin piele. Lasă-le să protesteze între ele. Să se manifeste. Ca un cod morse al dansului. Puncte. Linii. Scurte. Lungi. Pauze. La început poate părea ilogic. Separate nu au sens. Puse împreună sunt coerente. Devin cuvinte – propoziții – fraze. E o poveste. Povestea dansului din corpul tău.”
Fragment dintr-o scrisoare de Simona Dabija, Danstopic 2021

Credite film

Direcție artistică: Alexandra Bălășoiu

Coregrafie și interpretare: Simona Dabija

Video 360: Konrad Mihat

Colaj muzical: Denis Bolborea

Proces de lucru ghidat de Loredana Larionescu & Alexandra Bălășoiu, inspirat de tehnica Transformational Body Tracings (TBT), parte din sistemul Mișcare Creativă, metoda Garcia-Plevin

DANSTOPIC este un proiect Indie Box, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național si nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

The event is finished.

Data

nov. 24 - 28 2021
Expired!

Ora

19:00 - 19:00
Category
DANSTOPIC

Organizer

DANSTOPIC
Website
http://danstopic.indiebox.ro
QR Code

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *