Danstopic își propune creșterea vizibilității dansului în mediul digital și crearea unei imagini de ansamblu asupra dansului ca loc al transformării și experimentului. 

DANSTOPIC VLOG

Un material realizat de Mircea Topoleanu, aflat la granița dintre interviu și creație de video-dance, propune un conținut hibrid inovator, combinând fragmente din discuțiile purtate de Alexandra Bălășoiu și Loredana Larionescu, cu fragmente de dans capturare în studioul AREAL – Spațiu pentru Dezvoltare Coregrafică. Au fost invitați diverși profesioniști din lumea dansului, și producția fiecărui episod din vlog a fost urmată de o întâlnire de lucru aplicat cu performerul din proiect, Simona Dabija. 

DANSTOPIC LETTERS

În 2020, în cadrul proiectului 4 corpuri / colectiv pentru dans, Alexandra Bălășoiu a inițiat un dialog anonim și aleatoriu, între 10 coregrafi implicaț în proiect.

 

În 2021, proiectul DANSTOPIC a preluat aceste conținuturi, propunându-și un mod inovator de publicare, inițiat și coordonat de Konrad Mihat. În cadrul unor ateliere susținute de Skeptic Dog Animation și Interfața Umană, 8 ilustratori talentați au creat cărți poștale ilustrate, inspirați de gândurile din scrisori. Cărțile poștale conțin, în varianta augmentată, o animație și scrisoarea pereche.

Poți descoperi animațiile lor scanând imaginea fiecărei scrisori, prin aplicația Artivive.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.artivive
Apple Store:
https://itunes.apple.com/us/app/artivive/id1188737494?mt=8

Ca urmare a tuturor acestor schimburi și întâlniri, va lua naștere un film de dans în format 360. DANSTOPIC BRUNCH este evenimentul care va marca finalul proiectului.

DANSTOPIC360

Danstopic360 expune experienta unei interogatii aduse dansului si sugereaza pentru public o cale de acces catre propriul corp. Procesul de lucru ghidat de Alexandra Balasoiu si Loredana Larionescu a pornit de la seria de interviuri Danstopic Vlog, sesiunile individuale de antrenament cu invitatii si seria de scrisori augmentate vizual, Danstopic Letters. In acest demers, Simona Dabija a acumulat fragmente de intentii, perceptii si dorinte, pe care le-a filtrat prin propria experienta, observand rezonanta lor in propriul corp. S-a nascut astfel un dans al tuturor corpurilor, un protest al corpului viu, deopotriva continator si expresiv.

“Daca simti un exces de informatii si ganduri, scutura-le. Lasa-le sa explodeze prin oase. Prin muschi. Prin piele. Lasa-le sa protesteze intre ele. Sa se manifeste. Ca un cod morse al dansului. Puncte. Linii. Scurte. Lungi. Pauze. La inceput poate parea ilogic. Separate nu au sens. Puse impreuna sunt coerente. Devin cuvinte- propozitii- fraze. E o poveste. Povestea dansului din corpul tau.”

Fragment dintr-o scrisoare de Simona Dabija, Danstopic 2021

Danstopic360

DANSTOPIC este un proiect Indie Box, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național si nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Danstopic își propune creșterea vizibilității dansului în mediul digital și crearea unei imagini de ansamblu asupra dansului ca loc al transformării și experimentului.  DANSTOPIC VLOG Un material realizat de Mircea Topoleanu, aflat la granița dintre interviu și creație de video-dance, propune un conținut hibrid inovator, combinând fragmente din discuțiile purtate de Alexandra Bălășoiu și Loredana […]