Titan, luni, ora 08.00. Soarele a rasarit de o ora si 22 de minute. Vantul va fi slab pana la moderat. Cuburile din beton se golesc treptat. S-a dus mirosul de cafea. În parc nu mai aleargă nimeni, e târziu. Maşina 102 opreşte a treia oară la acelaşi semafor. Metroul ajunge în staţii din trei în trei minute.Aparatele taxiurilor comută pe modul staţionare. Se mişcă bicicletele, motocicletele şi scuterele. Pornesc betonierele, utilajele industriale şi muncitorii din construcţii.
Titan, luni, ora 12.00.E timpul pentru măr cu biscuite şi plimbare în parc. În foişorul din parcul Întreprinderii de Optică Română (IOR) se pregătesc concertele de vară. N-a mai rămas nimeni la biserica din lemn. E pauză de masă pentru muncitori. Se adună domnii în bodegi. Nimeni nu-i înţelege pe puştii care alunecă pe skateboard.
Titan, luni, ora 16.00. ►Bulevardele largi devin din nou aglomerate. Se-ntoarce lumea de la mare şi de la birou. Macaragii schimbă tura. Parcul e mai liniştit. Se tunde iarba şi se lansează la apă primele bărci. Se opreşte munca în uzină. Dar vine vuiet de pe drum.
Titan, luni, ora 19.00. ►În lac nu se mai scaldă nimeni. Copiii mari se întorc acasă de la grădiniţă, pe bancheta din spate. Întâmplările de la serviciu sunt redate în amănunt la telefon. Maşina 102 opreşte a treia oară la acelaşi semafor. Metroul ajunge în staţii din trei în trei minute. În bucătării se-aud cratiţe şi linguri goale.
Titan, luni, ora 22.00.►N-a mai rămas nimic pe masa din bucătărie. Pe străzi se distinge genericul emisiunilor de ştiri. Încep actualităţile din nou. Nu se transmite niciun meci, cârciumile funcţionează în regim de avarie, cu echipa restrânsă. Pariuri sportive. Se stinge lumina până marţi, la ora 08.00.
Titan industrial. Titan verde. Titan domestic.Nu e visul lui Nicolae Ceauşescu. E o zi oarecare din zona rezidenţial-muncitorească Titan. Am ascultat ce se întâmplă în cartierul dormitor şi când se stinge lumina, şi când se crapă de ziuă. Vă prezentăm fratele din Vest al cartierului Drumul Taberei. Am pus cap la cap înregistrările din teren, am salvat sunetele tradiţionale şi am proiectat altele. Le prezentăm nemijlocit şi printr-un sistem digital de prelucrare a sunetului. Loop station, sampling machine, sintetizator, Titan fotografiat şi reinterpretat.