Breathing Body abordează dansul contemporan prin exerciții tehnice și improvizații structurate, plecând de la premisa că un corp relaxat devine un corp inteligent, surprinzător și curajos. Mișcarea este componenta cea mai vizibilă a structurilor noastre individuale și în ea se reflectă emoțiile, gândurile și sentimentele noastre. Ceea ce experimentăm în sala de dans se reflectă mai apoi în existența noastră cotidiană.

În cadrul cursului acordăm atenție respirației, ca proces firesc al corpurilor noastre, și reușim astfel să eliberăm tensiuni, experimentăm flexia si extensia ca posibilități ale unei existențe relaxate și conștiente, învățăm să folosim eficient greutatea corpului, contactul cu podeaua și inerția corpului în mișcare.

Ne ancorăm bine în podea, ne acordăm la ritmul grupului și legile fizice ale pamântului, doar pentru a ne putea desprinde cu ușurință în propria explorare.

…de la intenție, la experimentare și descoperire

Vom începe fiecare curs cu exerciții simple de conștientizare a temelor propuse, vom explora tipare de mișcare și scheme de acțiune specifice, vom căuta fluiditatea corpului și a minții prin exerciții mai complexe, vom descoperi posibilitățile, dorințele și nevoile propriului corp prin improvizație, vom intra în relație cu spațiul și partenerii de joc, iar la final vom asimila informațiile prin sesiuni de warm-out și feedback.