Earsight este un proiect care tinteste catre un spatiu public confortabil si accesibil tuturor, propunand in acest sens o analiza reala a peisajului sonor.

Prin interventiile unor grupuri mixte de nevazatori si vazatori ne propunem sa declansam o reflectie a publicului larg, sa incurajam nu doar toleranta, ci si responsabilitatea civica. Spatiul sonor al orasului este o lucrare colectiva, nascuta din emotiile si nevoile fiecaruia dintre noi.

 

Earsight crează inter-relaţii dintre spațiul intern și cel public prin corp, simțuri și limbaj. Propune in cadrul proiectului 3 abordări distincte ale percepţiei şi corporalităţii: Perceiving Body, Thinking Body şi Speaking Body, fiind interesaţi de traseul senzatiilor, gândurilor şi acţiunilor. Pornind de la convingerea că avem un corp care simte, gândeşte și comunică ca întreg,  începem fiecare atelier cu exerciții simple de conştientizare a spaţiului sonor şi a intenţiei propuse spre explorare, urmând ca mai apoi să lucrăm cu introspecția, cuvântul, mișcarea și imaginea. Lucrăm în spațiul public și ne asumăm rolul de co-creatori ai acestuia.

 

Un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, dezvoltat de Indie Box în parteneriat cu Nod Makerspace, Urban INC,  AMAis (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială) și Asociația Tandem.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.