<<Flowprints>> este un concept alternativ de cursuri de dans contemporan și se adresează tuturor celor interesați de mișcare și potențialele sale transformatoare.

În cadrul cursurilor și atelierelor de dans contemporan propuse abordăm din perspectivă somatică cele mai uzuale procese și activități: BREATHE • PLAY • SING • SPEAK • PERCEIVE • THINK. Prin exerciții tehnice și improvizații structurate, căutăm un corp relaxat, jucăuș, creativ, expresiv, sensibil și inteligent.

Cursul propune o ascultare activă a propriului corp în raport cu spațiile interioare și exterioare. Pornim de la premisa că întreg corpul este un receptor și îi acordăm acestuia creditul de a simți, gândi și povesti. Încercăm să ne extindem receptivitatea față de propriile noastre emoții, față de spațiu și parteneri, căutând mereu un raport onest între impresie și expresie. Observăm cum senzația structurează traseul intern într-o manieră asemănătoare frazării muzicale sau verbale și abordăm dansul ca pe o alternativă pentru existența noastră cotidiană: o modalitate de comunicare, o expresie a impresiilor interioare neexprimate și uneori intraductibile în limbajul verbal. Oscilăm permanent între real și imaginar, adăugăm teme de explorare care ne modifică percepția, căutăm o corporalitate complexă și sintestezică care accesează un potențial imaginar ideal.

…de la intenție, la experimentare și descoperire

Vom începe fiecare atelier cu exerciții simple de conștientizare a temelor propuse, vom explora tipare de mișcare și scheme de acțiune specifice, vom căuta fluiditatea corpului și a minții prin exerciții mai complexe, vom descoperi posibilitățile, dorințele și nevoile propriului corp prin improvizație, vom intra în relație cu spațiul și partenerii de joc, iar la final vom asimila informațiile prin sesiuni de warm-out și feedback.

Joi (27 aprilie, 4 mai, 11 mai, 18 mai): 19:00 – 20:30.
150 lei / modul (4 cursuri x 1h 30′)
50 lei / curs (1h 30′)

Pentru înscriere, trimiteți un e-mail la contact@indiebox.ro în care să includeți numele vostru, numărul de telefon și atelierele/cursurile la care doriți să participați.

Plata se face integral, înainte de începerea cursului, prin transfer bancar în contul INDIE BOX SRL cu numărul RO30INGB0000999906170347, deschis la sucursala ING Office Tricodava (CUI: 36306729) sau numerar, în ziua de curs.

Atelierele și cursurile abordează o tematică progresivă, dar sunt independente și pot fi experimentate ca atare.

Cursul de joi se adresează în special începătorilor și intermediarilor, dar îi așteptăm cu drag și pe cei mai experimentați. Exercițiile și temele propuse au un caracter universal și vor fi adaptate în funcție de nivelul grupei și, individual, pentru fiecare participant, acolo unde este necesar.

Alexandra Balasoiu - coregraf dans contemporan

Alexandra Bălășoiu | BIO

S-a născut în mai 1989, la Pitești. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția Coregrafie în 2014 sub îndrumarea prof. Dr. Raluca Ianegic. Lucrarea sa de licență, <acum>, folosește textul și mișcarea pentru a căuta și expune invizibilul. Piesa a obținut Premiul pentru cea mai bună Coregrafie în  cadrul Galei Absolvenților UNATC și a fost invitată pentru o prezentare deschisă publicului la WASP – Working Art Space and Production.

De-a lungul timpului, Alexandra a avut acess la o bogată varietate de stiluri și abordări care i-au influențat traseul. Fiind ghidată în cadrul Universității de Raluca Ianegic și Valentina de Piante, a devenit treptat atașată de practici somatice precum Yoga, Body Mind Centering sau Feldenkrais și și-a dezvoltat propriul stil care implică multe improvizații, emoții și întrebări.

În 2013 a prezentat <1-1> în eXplore dance festival în cadrul Platformei RO, iar în 2015 a fost selectată de 4Culture pentru un Wild Card în cadrul  Life Long Burning, fiind integrată în cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier pe durata unui workshop intensiv susținut de Deborah Hay și DD Dorvillier. În cadrul atelierului cercetează și pune bazele <principiilor de cercetare colectivă> pe care își propune să le testeze cu amatori și profesioniști în cadrul unor laboratoare de cercetare colectivă.

Din decembrie 2014 o asistă pe Simona Deaconescu în predarea cursurilor de dans contemporan pentru începători și avansați. În mai 2015, cele două coregrafe susțin la Budapesta un workshop intensiv de introducere în metodele de lucru ale companiei Tangaj Dance, <The Floating Body>.  În paralel, Alexandra colaborează cu școli și grădinițe, creând un format alternativ dedicat celor mici.

Ca performer a colaborat cu plăcere cu Andreea Belu în spectacolul ”Nu știu”(prezentat la WASP și CNDB) și cu Alexandra Gîrbea în instalația performativă ”Skinned”, creată pentru spațiul alternativ Carol 53.

Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance, colaborând ca performer în producțiile 0001 | Fabrica de Vise, 0002 | Birdville și filmul de dans Silent Places.

Denis Bolborea - coregraf dans contemporan

Denis Bolborea | BIO

S-a născut în Martie 1990 la Craiova. Ca adolescent, a studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking, breaking) și a câștigat de-a lungul anilor multe premii, atât în Romania cât și în Europa. În 2009 a participat la ”Dansez pentru tine”, făcând mai apoi parte din echipă. Aceasta experiență i-a adus un numar mare de colaborări în televiziune (X-factor, Eurovision) și l-a determinat să-și îmbunătățească tehnica de dans.

În 2013 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, specializându-se în Artă Coregrafică. La gala de absolvire a obținut Premiul pentru cel mai bun interpret în lucrarea ”Ce a mai ramas”, producție care a câștigat ALT – Concurs Național de Coregrafie 2013. În cadrul aceluiași concurs a prezentat propria sa producție, Sound Alchemy, în care explorează relația dintre muzică, dans si emoție.

Ca performer, combină dansul contemporan cu experiența de dansator urban. Este interesat de relația dintre voce si corp pentru că se dezvoltă, în paralel, ca beatboxer/solist vocal. A dezvoltat o abilitate unica de a cânta și compune live, abilitate care l-a adus printre finaliștii de la emisiunea Romanii au talent. Dezvoltă proiectul independent DENIS și face parte din grupul vocal acapella Blue Noise.

În colaborare cu inginerul de sunet Mara Mărăcinescu, lansează în 2016 proiectul <ear to Bucharest> finanțat de ARCUB, în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil. Prin intervenții în spațiul public, performance-uri și instalații ce se folosesc de sunete înregistrate și emise live din cartiere, cei doi își propun să reconecteze bucureștenii cu orașul, folosindu-se de mediul sonor.

Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance, unde integrează cele două abilități, colaborand ca performer in productiile 0001 | Fabrica de Vise, 0002 | Birdville si ca sound designer in 0002 | Birdville si 0003 | Aftertaste.

Cursurile se țin la Good Mood Dance Studio, pe Str. Maria Moscu Hagi, nr. 5, sector 1, Bucurestiunde poți ajunge ușor cu următoarele mijloace de transport :

Metrou Piata Victoriei;
Tramvai: 1, 24, 42, 45, 46;
Autobuz: 182, 205, 282.